De workshops gaan weer beginnen…

Er mag weer veel meer, corona technisch bedoel ik dan, in Nederland. Het is zomer en lekker lang licht. Dus heb ik wel weer zin in het vertellen en laten zien waar de kracht van de tuin nu in zit. De workshop gaat over alles wat met Effectieve Micro-organismen te maken heeft. Effectieve Micro-organismen, kort gezegd EM, zijn uiterst nuttig. Eigenlijk beheersen ze in positieve zin ons dagelijks leven. Vorige week heb ik als EMbassadeur nog weer meer onderricht gehad over de veelheid van werkbare vlakken waar je EM inzet of waar EM z’n werk doet. Dit keer wat toegespitst op het effect van licht. Licht is voor ons algauw het zichtbare daglicht wat wij waarnemen. Maar lichtgolven zijn ook radiogolven en radioactieve golven. De werking van een belangrijke groep bacteriën in het mengsel EM is de foto synthetiserende bacteriën. Japans onderzoek laat nu zien dat er een zeer groot effect bereikt kan worden als we ons realiseren dat deze groep bacteriën gebruik maakt van het hele spectrum lichtgolven die er op de wereld zijn. Als je die feit tot je door laat dringen en je gaat begrijpen wat het effect dan is, wow, dan zou je welhaast willen dat je deze groep separaat aan EM zou kunnen vermeerderen. Ik wil heel graag elke dag een deel van of zelfs de hele tuin met een EM oplossing willen besproeien. Iedere dag een vitalisering over alles wat er groeit en bloeit. Wat geweldig zal de tuin dan worden.  

Enthousiast geworden van dit verhaal? Hulp is nog steeds heel welkom. Met name hulp met het verspreiden van EM.

Wilt u komen helpen? Helpen kan met zaaien, plantjes verspenen, planten in de tuin of tunnel zetten of helpen met het plantklaar maken van de teeltbedden. Het verspreiden van EM. Maken van Bokashi, ook een product uit de range van EM. Het aftappen van de Bokashi vaten om er vervolgens de tuin meerdere dagen mee te vernevelen. Met name heb ik nog wel wat hulp nodig op de woensdagen en donderdagen. Een mooie klus die er bovenuit steekt is dat ik nog hulp nodig heb om de biodiversiteit op de tuin te vergroten. Een mooi groot insectenhotel maken is daar een onderdeel van. Wie wil mij daar bij helpen? Een mooi afgebakende klus, misschien is er een handige “Tienus” die dat tot een mooi resultaat kan brengen.

Gewoon bellen naar mijn mobiele nummer: 06-50580685 en we worden het heel snel eens.

Groeten Arend.

 

PS: Ik houd u op de hoogte van de datums waar in Workshops ga plannen.

 

Bent u zelf toe aan een vitaliserend inzicht? Ook dan effe bellen, ik kom graag op uw locatie om er meer van te vertellen.