Voor de verkoop deze week dit mooie aanbodslijstje.
Open op wo, do, vr en za 10 tot 14 uur.
Wil je andere tijden? Bel Arend Joosten: 06-50580685
Website: www.arendjoosten.nl
Onbespoten, verser dan vers, dichtbij dus milieuvriendelijker, en: met liefde geteeld!
Buurtproduct
NIEUW IN DE VERKOOP:
- Paksoi
- Sperziebonen
- Spekbonen
- Snijbonen
- Spitskool
- Snijbloemen.
Oersappen: heerlijke eerlijke groentesappen van rode biet, paarse wortel en/of oranje wortel, op smaak gebracht met citroensap.
Ik heb al mooie krulandijvie. Er is rode en groene krulsla van buiten. Botersla van buiten en paksoi van buiten. Snijbiet is er al voldoende. Selderij voor een heerlijke soep is er. De platte peterselie is verrukkelijk. Wilde rucola.
De eerste verse bieten uit eigen teelt zijn er. Eigen teelt witte kool en aangekochte rode kool. Paarse boontjes… beetje snijbonen en de lekkere spekbonen.
Er zijn weer zomerproducten beschikbaar. Trostomaten en mini tomaatjes. Komkommers, gele paprika en rode paprika, aubergine en puntpaprika doen ook weer mee.
Rozemarijn is beschikbaar… En ik heb weer hele mooie basilicum: rode basilicum en citroenbasilicum. Er zijn al wat verrassingsbuitjes te maken met smaakmakers en bloemen voor de sla. Zomerpostelein, er is al een beetje beschikbaar.
Paddestoelen. Ik ga ze ongetwijfeld zelf telen. Ook aan de wilde soorten raak ik gewend en kan ze met zekerheid determineren. Met Jip Leermakers aan mijn zijde als paddestoelenkenner uit Uden gaat dat prima!
Maar er is meer: ik heb vanaf nu elke week kastanje champignons beschikbaar. Eens in de maand wil ik proberen of u ook voor de portabella te porren bent.
Aardappelen:
Ik heb Vitabella (vast kokend) mooi schoon gewassen, kan zo de ovenschaal in.
Er zijn ook grote maat aardappels, Carolus, een kruimige pieper voor de stamppotten.
Acoustic is een vastkokend type, als tafelaardappel.
De lekkerste is op…: Allouette. Jammer maar helaas..
Gele uien. Rode uien. Knoflook.
Fruit is er nog beperkt: Wel ziin er sinaasappels.
FERMENTATIE: ik ben met verrassende fermentatie recepten bezig om overtollig producten in bewaarbaar voedsel om te zetten. Op de ouderwetse manier: met zout en water de melkzuurvergisting op gang brengen.
UIT DE VERKOOP (tijdelijk tot nieuwe seizoen of nieuwe aanvoer):
- Gele bieten.
- Pastinaak
- Wortelen
- Witlof komt weer terug
- Bloemkool komt weer terug,
- Rabarber
- Knolvenkel komt terug.
Uiteraard in de boerderijwinkel een zeer groot assortiment jam‘s, chutney‘s, compote, zoet/zuur en siropen en sappen.