ZATERDAG 20 aug 2022 MOEILIJK BEREIKBAAR vanwege de wielerwedstrijd LA VUELTA HOLLANDA.
Ze komen vlak langs onze boerderij (zie kaart). KOM VOOR 11.30 OF NA 15.00.
Voor de verkoop deze week dit mooie aanbods lijstje.
Open: op wo, do, vr en za 10 tot 14 uur. Wil je andere tijden? Bel me maar: 06-50580685.
NIEUW IN DE VERKOOP:
Groenten
Romanesco
Bloemkool
Wortelen
Gele en rode bieten
Spitskool
Gele bieten
Cichorei (groenlof, familie van de witlof en andijvie)
Palmkool
Nieuwe aardappelen.
Ik heb mooie krulandijvie. Er is rode en groene krulsla van buiten. Botersla en ijsbergsla van buiten. Snijbiet is er al voldoende. Selderij voor een heerlijke soep is er. De platte peterselie is verrukkelijk. Wilde rucola. Eigen teelt witte kool en aangekochte rode kool en aangekochte spitskool. Knolvenkel is er inmiddels ook weer voldoende. Koolrabi is ook nog van de partij.
Ingekocht: Romanesco, bloemkool, spitskool, wortelen, gele en rode bieten.
Er zijn weer zomerproducten beschikbaar. Trostomaten en mini-tomaatjes. Komkommers, gele paprika en rode paprika, aubergine en puntpaprika doen ook weer mee.
Kruiden
Rozemarijn is beschikbaar. En ik heb weer heel mooie basilicum: mooie rode basilicum en citroenbasilicum. Er zijn heel wat verrassingsbuitljes te maken met smaakmakers en bloemen voor de sla (kom eens kijken, ontdekken en proeven van mijn vele eetbare bloemen in de tuin!).
Zomerpostelein is volop beschikbaar.
Paddestoelen
Ik ga ze ongetwijfeld zelf telen. Ook aan de wilde soorten raak ik gewend en kan ze met zekerheid determineren.
Met Jip Leermakers aan mijn zijde kan ik ze eerlijk ter consumptie aanbieden.
Champignons ga ik niet meer inkopen. Daar is niet voldoende vraag naar.
Aardappelen
Ik heb Vitabella (vast kokend) mooi schoon gewassen, kan zo de ovenschaal in.
Nieuwe oogst aardappelen, ras is Agria, een dubbeldoel type (voor diverse doeleinden te gebruiken).
De lekkerste is op: Allouette… jammer maar helaas.
Gele uien, eigen teelt
Fruit is er al. Nieuwe oogst Collina appel en Triumph peren.
Fermentatie
ik ben met verrassende fermentatie recepten bezig om overtollig producten in bewaarbaar voedsel om te zetten.
Op de ouderwetse manier om met zout en water de melkzuurvergisting op gang te brengen. Chutneys, pesto’s, kool-salades …
Uit de verkoop
Tijdelijk tot het nieuwe seizoen, of tot nieuwe aanvoer:
Champignons
Pastinaak
Witlof komt weer terug
Rabarber
Boeketten
Wist u dat ik heel veel bloemen in de tuin heb staan? Speciale bio-diversiteit om insecten aan te trekken. U moest eens weten hoeveel verschillende soorten ik al heb gezien in de tuin. Deze bloemen zijn bij mij te koop als mooi boeket: een mooi extraatje bij uw groenten- en fruitpakket!