Vlinders

Hiep Hoi, ze zijn er weer.

Ik zag vorige week een foto op facebook van een kennis. Daar zag ik in vol ornaat de mooiste vlinder die ieder jaar een groot deel van Europa doorvliegt. De Koninginnepage. Ik maakte nog een gekscherende opmerking om het beestje maar heel snel naar Vlijmen te sturen. Want ik heb de Venkel gespaart om ze voor de vlinder als waardplant te laten gebruiken om er de eieren op te leggen. Ik zag jl. maandag dat er al rupsen in een paar venkelplanten zitten. Ze zijn met 6 exemplaren. Als ik Wikipedia raadpleeg heb ik al rupsen van de tweede generatie. Die tweede generatie maakt als waardplant gebruik van schermbloemigen als Venkel maar dan de planten die vrij snel daarna in bloei staan. Laat dat nu net met onze Venkel zo zijn. De bloemknoppen zijn al enkele dagen aan het strekken en zullen over een paar dagen hun bloempjes tonen. Ik ben heel blij dat het elk jaar meer rupsen zijn die bij ons komen eten. 2019 zag ik er 2. 2020 zag ik er 4. En dit jaar zijn er 6. Dat wordt een geweldige kraamkamer voor deze fantastische vlinder. Niet echt een zeldzame maar wel een heel mooie verschijning.

Enthousiast geworden van dit verhaal? Hulp is nog steeds heel welkom. Met name hulp met het verspreiden van EM. Want ik denk dat de verspreiding van EM bijdraagt aan het steeds mooier worden van de tuin. De biodiversiteit wordt langzamer hand breder. Elk jaar zie ik weer planten tevoorschijn komen die ik eerder nog niet zag. Een mooie klus die er bovenuit steekt is dat ik nog hulp nodig heb om de biodiversiteit op de tuin te vergroten. Een mooi groot insectenhotel maken is daar een onderdeel van. Wie wil mij daar bij helpen? Een mooi afgebakende klus, misschien is er een handige “Tienus” die dat tot een mooi resultaat kan brengen.

Wilt u komen helpen? Helpen kan met zaaien, plantjes verspenen, planten in de tuin of tunnel zetten of helpen met het plantklaar maken van de teeltbedden. Het verspreiden van EM. Maken van Bokashi, ook een product uit de range van EM. Het aftappen van de Bokashi vaten om er vervolgens de tuin meerdere dagen mee te vernevelen. . Effectieve Micro-organismen, kort gezegd EM, zijn uiterst nuttig. Eigenlijk beheersen ze in positieve zin ons dagelijks leven. 2 weken geleden heb ik als EMbassadeur nog weer meer onderricht gehad over de veelheid van werkbare vlakken waar je EM inzet of waar EM z’n werk doet. Dit keer wat toegespitst op het effect van licht. Licht is voor ons algauw het zichtbare daglicht wat wij waarnemen. Maar lichtgolven zijn ook radiogolven en radioactieve golven. De werking van een belangrijke groep bacteriën in het mengsel EM is de foto synthetiserende bacteriën. Japans onderzoek laat nu zien dat er een zeer groot effect bereikt kan worden als we ons realiseren dat deze groep bacteriën gebruik maakt van het hele spectrum lichtgolven die er op de wereld zijn. Als je dit feit tot je door laat dringen en je gaat begrijpen wat het effect dan is, wow, dan zou je welhaast willen dat je deze groep separaat aan EM zou kunnen vermeerderen.

Gewoon bellen naar mijn mobiele nummer: 06-50580685 en we worden het heel snel eens.

Groeten Arend.

 

PS: Ik houd u op de hoogte van de datums waar in Workshops ga plannen. Donderdagavond 24 Juni is er nog plaats om deel te nemen aan een workshop. 19.00 uur beginnen we op de tuin en 21.30 uur zijn we zo ver om afscheid te nemen en hebben we uitgebreid met elkaar gesproken over alles wat maar mogelijk is met EM. We hebben het dan over de tuin, uw tuin, de innerlijke mens, de dieren op de boerderij of ook de huisdieren.  

 

Bent u zelf toe aan een vitaliserend inzicht? Ook dan effe bellen, ik kom graag op uw locatie om er meer van te vertellen.