Elke week een verspakket met groenten en fruit uit de Vriendentuin

Elke week een heerlijk vers gesneden groentepakket uit de vriendentuin. De lekkerste groenten van het seizoen.

U kunt dan denken aan: Eeuwig moes, Courgettes, Palmkool, Sla in veel verschillende variaties. Andijvie, Eetbare Bloemen en Komkommers.

Bij ons komt u veel Vergeten Groenten tegen:

  • Oude soorten Courgettes bijv. met bijzondere kleuren.
  • Eeuwig Moes, een zeer oude koolsoort.
  • Gekleurde varianten van fruit en groenten, bijv. paarse spruitjes.

Verder hebben diverse bijzondere Aziatische soorten bladkool, mosterdsoorten en raapsteel soorten.

groentepakket

Vitale bodem

Wij telen met een bijzondere aandacht voor een vitale bodem.

De bodem is altijd met een bruine mulch bedekt, dat kan met afgevallen bladeren, stro, houtsnippers of een mix daarvan. We maken zelf ook een mix via een Bokashibult.  Dat is een afgesloten bult met veel bruine materialen zoals stro, bladeren en afgekeurd hooi, dat de dieren niet meer eten. Bokashi is een product uit fermentatie, bacteriën, schimmels en gisten maken een bult bruin materiaal geschikt zonder er zuurstof bij te gebruiken. Waarom wij veel bruine materialen gebruiken heeft natuurlijk een reden. In dit tijdsgewricht is gewone land- en tuinbouw niet meer voldoende om consumenten te interesseren. Door veelvuldig bruin materiaal (C, koolstof) te gebruiken in de tuinderij leggen we grote hoeveelheden CO2 vast in de teeltlaag, daarin is uiteraard ook verwering en daar maken we ook weer gebruik van. De CO2 die uit de bodem opstijgt, komt langs de planten, met name langs de onderkant van de bladeren. De onderkant van de bladeren zijn allemaal huidmondjes die CO2 opnemen en O (zuurstof) afgeven. 

Bestel een pakket

Hoe werkt dit? 

Bestel uw pakket via een mail aan: versvandenakker@gmail.com. Geef s.v.p. aan of u elke week meedoet of dat u liever per mail aangeeft een pakket in een bepaalde week op te halen. Ophalen graag op vrijdag of zaterdag tussen 10.00 uur en 14.00 uur. S.v.p.  vermelden of u op vrijdag of zaterdag langskomt, zodat we de kwaliteit hoog kunnen houden.

De pakketten zijn min of meer groot genoeg om er met 2 personen gedurende 1 week van te eten. Er zitten ook producten in die u goed kunt bewaren, zodat u het gebruik kunt spreiden.

De kosten zijn €10 per pakket (m.i.v. 01-01-2021).